Yoga er en måde at være i verden på

Yoga er så meget mere end en sportsgren. Det er en måde at være i verden på.

Derfor vil jeg med yogaen i samtalen ikke kun have fokus på de fysiske positioner og åndedrættet, men også på etik, moral og værdier.

Ikke på mine værdier, men på dine. Jeg vil være optaget af, at du lægger mærke til dine værdier og får øje på, om der er noget etisk og moralsk, som du er kommet for meget på afstand af, fordi du måske også har haft for travlt eller har følt dig presset af andre eller af ydre som indre omstændigheder. 

Det er ikke sikkert, det er muligt at ændre alt og leve i fuld overensstemmelse med sine værdier, bare fordi man bliver mere opmærksom på dem. Der er mange ting at tage hensyn til. Det kan være svært at leve op til sine værdier, hvis økonomien driller, hvis ens børn har problemer, man står midt i en skilsmisse, bliver syg osv. Nogle gange er man nødt til at leve på måder, der egentlig ikke lever op til egne værdier. 

Der er ikke noget quick fix over yoga – det er snarere en måde at være i verden på; med alt hvad det indebærer af lykke og smerte og det midt imellem. Og en måde der måske hjælper én lidt på vej ift. at få øje på, hvad der er vigtigt i livet. Måske vil det så vise sig, at der er nogle ting, man godt kan ændre eller justere lidt; eller måske acceptere på en ny måde. 

Interesseret i yoga, psykologiske og eksistentielle temaer?

Abonnér på mit nyhedsbrev, og få tilsendt mine nyeste indlæg hver måned.

Tilmeld nyhedsbrev!