Med Yoga Nidra i værktøjskassen

2020 kommer til i en eller anden grad at stå i Yoga Nidraens tegn. I december deltog jeg i en kort uddannelse i Yoga Nidra.

Jeg nævnte det kort for et par nyhedsbreve siden. Yoga Nidra betyder ”yogisk søvn” og er en tilstand mellem søvn og vågenhed, hvor man kommer i kontakt med sin underbevidsthed og lader batterierne, giver slip på stress og angst, bliver mere kreativ, mere tålmodig, mindre aggressiv, får bedre nattesøvn og... ja... der er uendelige fordele. 

En kravløs praksis

I virkeligheden er Yoga Nidra ikke særligt mystisk. Det er lidt hen ad en powernap. Men lidt mere struktureret. Der er blandt andet fokus på forskellige temaer som kropsscanning, visualisering og intentioner og ønsker.

Fremfor alt er det utroligt behageligt. Og der er ingen krav. Der skal ikke præsteres. Man skal bare ligge ned og hvile – og høre det man nu en gang hører. Falder man i søvn, så gør man det. Man får alligevel noget ud af det. Nogle hævder endda, at man hører, hvad der bliver sagt, selvom man ikke er bevidst om det, når man sover.

Hvor tit er det lige, vi ikke præsterer i et eller andet omfang? Måske når vi sover. Men for nogle er det faktisk også præstation. Især hvis man har problemer med søvnen. 

Et gratis tilbud til dig... kommer snart

Jeg har praktiseret Yoga Nidra næsten hver dag siden uddannelsen. Og jeg holder ikke op med det igen! Jeg har også bestemt mig for, at det skal blive en del af min praksis som psykolog. Det skal ned i min værktøjskasse til håndtering af angst, stress, traumer og andre udfordringer.

Helt hvordan ved jeg endnu ikke. Men som det første har jeg besluttet mig for at lave en kort og gratis lydfil med Yoga Nidra, som udkommer om ikke så længe (jeg er stort set holdt op med at love noget til bestemte datoer for ikke at blive stresset 😊).

Hvis du er interesseret i at få tilsendt min Yoga Nidra lydfil, så send mig lige en mail, så får du den sendt på din mail, når den er klar 😊.

Fandt du indlægget interessant?

Abonnér på mit nyhedsbrev, og få tilsendt mine nyeste indlæg hver anden mandag.

Tilmeld nyhedsbrev