En fornuftig diæt i 2020

2020 bliver året, hvor jeg skal have endnu mere fokus på kosten. Jeg har haft fokus på den, siden jeg fik konstateret MS for godt 3 år siden.

Men har ikke været sådan rigtigt hard core. Det vil jeg nemlig helst ikke. Så det kommer jeg heller ikke til at være nu. Men jeg har bestemt mig for at prøve en diæt, eller en måde at spise på, som hedder Swanks diæt.

Doktor Swank (som nu er død) havde selv MS og udviklede en diæt til folk med MS. Noget af det vigtigiste i hans diæt tager udgangspunkt i hans hypotese om, at kroppen ikke kan tåle for meget animalsk fedt. Men det er en ret fornuftig diæt, synes jeg. Ikke ekstrem på nogen måde. Det sværeste bliver måske at ikke måtte spise grise- eller svinekød det første år. Heldigvis elsker jeg kylling 😊.

Jeg har bestemt mig for at følge diæten 90-95% af tiden. Så det ikke bliver for besværligt. Så det går at spise en kage, hvis man bliver budt en en gang imellem; eller et stykke kød. 

Dårligdom og ukuelig optimisme

Jeg er nemlig blevet dårligere fysisk det sidste halve års tid. Går dårligere og har dårligere balance. Det er virkelig frustrerende. Især fordi jeg gør det meste rigtigt, synes jeg selv: Træner en masse, stresser ikke (særligt meget), spiser for det meste sundt. Ikke destro mindre tror jeg stadig, at jeg kan blive bedre. Kald mig bare naiv eller ukuelig optimist, men det tror jeg. Derfor kommer 2020 til (blandt andet) at stå i kostens tegn!

Fandt du indlægget interessant?

Abonnér på mit nyhedsbrev, og få tilsendt mine nyeste indlæg hver anden mandag.

Tilmeld nyhedsbrev