Mandags-citatet: Om hjerte og hjerne

”Follow your heart, but take your brain with you”. Ukendt

Så vidt jeg ved, er citatets ophavsmand ukendt. Jeg ville ønske, det var mig, der havde fundet på det. Jeg synes nemlig, der idag er meget fokus på MIG MIG MIG. Hvis dette forhold ikke føles godt for mig, så skal jeg skride. Hvis ikke dette job føles godt for mig, så skal jeg skride. Hvis ikke de andre forstår mig, så er de dumme, og så vender jeg dem ryggen. 

Iltmasker, pligter og ansvar

Ok, det er muligvis sat lidt på spidsen. Selvfølgelig skal vi passe på os selv. Det er ligesom anbefalingerne i et fly: Tag først selv iltmasken på, inden du prøver at redde andre. Men når vi så har lyttet til vores hjerter, så skal vi også forholde os til, at vi  forpligtede og har ansvar for andre. At vi ikke er noget kun i kraft af os selv. At der ikke er meget, der er simpelt – at det meste af det, vi gør, har konsekvenser ikke bare for os selv, men for vore nære og kære, for kloden, for miljøet osv. 

Rødkål og respekt

Psykologiprofessor Svend Brinkmann giver i en af sine bøger et eksempel: Man skal ikke altid følge sin mavefornemmelse (som er styret af hjertets lyst). Især ikke hvis man har spist for meget rødkål. 

Okay, det var måske lidt udenfor kontekst, men humor er altid en god ting, når man vil rette opmærksomheden mod noget væsentligt 😊. 

Så al respekt for hjertet, men det trives altså bedst i selskab med hjernen.

Interesseret i yoga, psykologiske og eksistentielle temaer?

Abonnér på mit nyhedsbrev, og få tilsendt mine nyeste indlæg hver måned.

Tilmeld nyhedsbrev